Handboogschutterij Cadier en Keer

Handboogschutterij Amicitia 1893

 

Wist je dat Handboogschutterij Amicitia. opgericht in 1893, de oudste actieve vereniging in Cadier en Keer is?

En dat willen wij ook blijven, daarom zijn wij op zoek naar nieuwe leden van jong tot oud (min. leeftijd 10 jaar, max. leeftijd onbeperkt).

Bedrijfsuitje, Familie uitje of met je vereniging…

Wij geven ook demonstraties (demo’s), onder begeleiding van ervaren schutters, in het kader van kennismaking met de handboogsport.

Dit kunnen demo’s zijn waarin groepen zoals personeelsverenigingen, bedrijfsfeestjes, schoolklassen, wandelverenigingen, e.d. op een verantwoorde manier kennis kunnen maken met de handboogsport. Klik hier voor meer informatie Groepsuitjes

Voor aspirant-leden bestaat er de mogelijkheid om gedurende 3 maanden of indien nodig langer tegen een kleine vergoeding gebruik te maken van bogen, pijlen en andere hulpmiddelen van onze vereniging en word je persoonlijk begeleid.

Brave is een Amerikaanse animatiefilm uit 2012 van The Walt Disney Company en Pixar Animation Studios.

Handboogschieten bestaat al sinds de prehistorie. Ooit was handboogschieten een belangrijk beroep, tegenwoordig is het een sport, een Olympische sport zelfs, die door jong en oud te beoefenen is. Het is een prachtige vrijetijdsbesteding waarbij techniek, kracht en concentratie een belangrijke rol spelen. Een sport die je zowel individueel als in teamverband beoefent, waarin naast competitie ook plaats is voor ontspanning en vriendschap. Hand boogschieten is goed voor het zelfvertrouwen, is goed voor de geest en gezond voor het lichaam. Heb je ooit gedroomd van Robin Hood of Legolas, dan is de handboogsport echt iets voor jou.
Voor de (jonge) dames is deze sport ook erg leuk. Handboogschieten is er voor zowel jongens als meisjes. We hebben al een Nederlandse wereldkampioen Compound van de mannen. Dat kunnen de dames zeker ook!

Enthousiast?


Ben je enthousiast geworden en wil je zelf eens schieten, neem dan contact op met een van onderstaande personen of kom eens kijken naar de trainingen op dinsdag- en donderdagavond van 20:00u tot 22:00u.

Voor de jeugd zijn we op vrijwel iedere zondag aanwezig van 10:30u tot 12:30u. Klik hier voor meer informatie

Contactpersonen: zie contactpagina.

 

 

 

 

 

 

 

Handboogschieten is een goede manier om o.a. schouder- en armspieren te trainen. Een handboogschutter hoeft niet sterk te zijn. Goede coördinatie, concentratie en de juiste techniek zijn kenmerken van een goede boogschutter. Jong, oud, man of vrouw, iedereen kan deze sport beoefenen. Informeer gerust naar onze mogelijkheden!