HBS Amicitia 1893

Handboogschutterij Cadier en Keer

Sluiting clublokaal verlengd ivm Coronavirus

Het kabinet heeft de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan met 3 weken verlengd. Dat betekent dat ons lokaal in ieder geval tot en met 28 april gesloten blijft.

We wensen jullie veel sterkte in deze bizarre tijd en hopen jullie over een poos weer gezond en wel in ons clublokaal te kunnen verwelkomen.

Wintercompetitie gepauzeerd

Alle wedstrijden van de NHB zijn afgelast of worden verschoven.

Ook intern hebben wij op dit moment een wedstrijd, de wintercompetitie. Deze wedstrijd wordt tot nader bericht ook opgeschort. Dat wil zeggen dat deze dus vanaf vandaag niet geschoten kan/mag worden.

In navolging van de landelijke bepalingen, is ons lokaal tot zeker 6 april a.s. gesloten.

Zodra we meer te melden hebben, zal ik jullie allen z.s.m. informeren.

Voor meer informatie over NHB-wedstrijden en het coronavirus verwijs ik naar de nieuwsbrief van 12 maart j.l. :
https://docs.google.com/document/d/1tvgFLwXPc4s4Un8JhEotwvCeAAfDD3xIow9bt7KSSRo/edit

Rayonkampioenschappen Teams

Op zondag 16 februari nemen 2 Teams deel aan de Rayonkampioenschappen van de NHB. Het Bare Bow Team (Francis Beckers, Paul Jacob, Harry Nijssen en Ben Snijckers) moeten aantreden bij Ons Genoegen in Ysselsteijn.

Omdat een team was gediskwalificeerd van deelname en een derde team zich terugtrok was er geen tegenstand te bekennen! De beker werd het BareBow Team dus in de schoot geworpen. Het plezier was er niet minder om!

BareBow Team Amicitia 1893

Dan had het Compound Team het in Milheeze toch heel wat zwaarder!
Na zware voorrondes bereikt het team de finales en wint uiteindelijk het zilver!

Het A-Team

 

 

NK Barebow Individueel

Zondag 9 februari 2020. De storm Ciara houdt Nederland in haar greep. Ondanks dat wordt geadviseerd de weg niet op te gaan is het gemoedelijk druk bij het NK Barebow in Horst. Wel is de wedstrijd ingekort, maar één kwalificatieronde van 30 pijlen, i.p.v. twee. Zo kan iedereen weer op tijd en veilig naar huis.

Ondanks de storm halen zowel Francis (8e) als Paul (7e) de kwalificatie, ondanks dat het niet zo soepel loopt als ze wensen. Pascal haalt de 29e plaats. Hij begint net warm te lopen, wie weet had hij met een tweede kwalificatieronde nog hoger kunnen eindigen.

Francis en Paul winnen beiden van hun tegenstanders en gaan door naar de kwartfinale.

Paul neemt het op tegen Ron de Haan (als 2e gekwalificeerd) die helaas te sterk bleek. Paul verliest met 6-2. Waarmee hij op een 5e plek eindigt.

Francis gaat door naar de halve finale waar hij het opneemt tegen favoriet Twan Cleven. Helaas verlies Francis  met 6-2. Ron de Haan verliest van Nico Schutte. In de strijd om het brons komt Francis nu Ron de Haan tegen, die  helaas net zijn vorm had teruggevonden. Francis verliest met 6-0, maar bereikt toch een respectabele 4e plek.
Nederlands Kampioen wordt Twan Cleven die in de finale wint van Nico Schutte.

Rayonkampioenschappen Individueel

Op zaterdag 1 februari werd in Beek de Rayonkampioenschappen geschoten. In de discipline Bare Bow deden Francis Beckers, Paul Jacob, Harry Nijssen en Ben Snijckers mee. Richard Hubers nam deel aan de discipline Instinctive Bow.

Na de eerste ronde stonden de schutters van Amicitia en goed voor. Na de pauze (sorry nee, we hebben geen soep…) volgde een tweede ronde.
Dan volgt het lange wachten: na anderhalf uur komen de uitslagen. (nee sorry, ook geen kroketten…) Francis, Paul en Harry plaatsten zich bij de eerste 8 schutters en begonnen aan de kwartfinales. Harry moest het opnemen tegen Francis die met 6-2 te sterk was. Ook Paul won met 6-2 van zijn tegenstander.

In de halve finale deed Paul het weer uitstekend door zijn opponent met 6-2 terug te wijzen. Francis redde het niet, en gaat een duel aan om het brons. In de finale blijkt topschutter Twan Cleven te sterk voor Paul: na een 2-2 stand zet Twan een tandje bij en wint de finale:

Paul, Twan en Francis, resp 2e, 1e en 3e

Bij de discipline Instinctive Bow deed Richard Hubers het uitstekend, en werd Rayonkampioen!

Zondag 2 februari namen de compoundschutters deel aan de Rayonkampioenschappen Compound. Liefst 6 schutters van Amicitia waren vertegenwoordigd bij de Alpenjagers in Sittard:

Compoundschutters van Amicitia 1893

De schutters hielden via Whatsapp iedereen op de hoogte van de spannende strijd die zich daar ontspon! Timmy Vuurstaek schopte het tot het zilver, Jo Warnier won het brons.

Timmy Vuurstaek 2e, Rayonkampioen John Starreveld, Jo Warnier 3e.

Sjeng Trofee 2020

Op zondag 5 januari werd de traditionele Nieuwjaarswedstrijd geschoten door 33 deelnemers.
Inzet is de Sjeng Trofee.

Nadat de winnares van verleden jaar, Miranda Dobbelstein de wisselbeker weer aan de organiserende broers John en Peter Schillings heeft overhandigd wordt het blazoen 2020 onthuld:

Dan barst de strijd lost, iedereen heeft zijn eigen strategie, zoals je jongens van het Barebow Team:

Of dit de juiste tactiek bleek te zijn? Iedereen dacht er anders over. Alles op een kleur? De kansen spreiden?

Halverwege de wedstrijd genoten de deelnemers en aanhang van heerlijke soep met brood. Krachten opdoen voor het tweede deel van de enerverende strijd!

En dan de finale: wie het dichtst bij een score van 106 punten was met de geschoten 33 pijlen zou de Winnaar van de Sjeng Trofee 2020 zijn!

En dat bleek Francis Beckers te zijn! Proficiat Francis met je eerste beker!

Kerstdiner 2019

Geen rechten om dit te bekijken. Indien je lid bent, kun je middels \\\”Ledenpagina\\\’s\\\” inloggen

Najaarsvergadering 2019

Op 21 november vindt de jaarvergadering plaats. Aanvang 20:00 uur. De agenda wordt via email toegestuurd.

Fita NL Barebow 2019

Op 13 oktober werd in Horst het Fita toernooi geschoten voor BareBow. 4 Schutters van Amicitia deden aan dit evenement mee. Er waren 40 deelnemers. Francis Beckers en Paul Jacob bereikten, net als verleden jaar, de laatste 16.

Ook de 8e finales kwamen beiden goed door. Paul won zijn ronde met 6-0, en Francis deed met 6-4 ook goede zaken. In de kwartfinale kwam Paul de ijzersterke Hans van Hout tegen en verloor deze met 7-3.
Francis overtroefde zijn tegenstander met 6-4 en reikte daarmee al tot de halve finale! In de spannende halve finale tegen favoriet Twan Cleven (25-26, 28-29, 25-25 en 26-29) moest Francis het opnemen tegen Hans van Hout in de strijd om het Brons die met 6-4 door van Hout werd gewonnen. Toch een keurige 4e plaats voor Francis. De Finale tussen Nico Schutte en Twan Cleven werd gewonnen door Schutte.