HBS Amicitia 1893

Handboogschutterij Cadier en Keer

TTT toernooi, de uitslag

Op zondag 8 januari werd voor het eerst het Toevals Treffer Toernooi gehouden.
Het evenement werd georganiseerd door Paul Jacob en Francis Beckers, volgens de formule van het Sjeng Toernooi.
Ruim 30 schutters dezen mee aan de ‘wedstrijd’ waarbij het vooraf volstrekt onduidelijk is wat de bedoeling is.
Genietend van vlaai, wafels en broodjes in de pauze deden alle deelnemers hun best de punten volgens hun eigen strategie te verdelen.
Na de wedstrijd kwam de aap uit de mouw: het bleek de bedoeling de Geluksvogel niet te raken maar de omliggende kleuren juist wel.
Wain Sullot was de schutter die daar het best in geslaagd was, en werd uitgeroepen tot Geluksvogel 2023!

 

 

Toevals Treffer Toernooi 8 januari 2023

Op zondag 8 januari wordt het jaarlijkse Nieuwjaarstreffen georganiseerd.
De wedstrijd die voorheen bekend stond als De Sjeng Trofee, werd omgedoopt tot Toevals Treffer Toernooi.

Het concept blijft hetzelfde: we kunnen elkaar de beste wensen overbrengen voor het nieuwe jaar, het is een ludiek toernooi waarin het gaat om gezellig samenzijn en een plezierige wedstrijd schieten waarin de uitslag altijd een grote verrassing is!

Het Toernooi begint om 13:00 uur! Het is fijn als je je aanmeldt via de site zodat de catering rekening kan houden met het aantal deelnemers.

Haas en Konijn-avond

Op zaterdag 10 december vanaf 18:00u organiseert de jeugd van Amicitia weer voor het eerst sinds de coronaperiode het jaarlijkse sponsordiner, om geld op te halen t.b.v. jeugdactiviteiten in 2023. Deze avond zal geheel verzorgd worden door onze jeugdleden. Waan je samen met ons voor één avond in de feestzaal waarin ons clublokaal eenmaal per jaar wordt omgetoverd.

Wil je hierbij zijn? Aanmelden kan via de website (evenementen) of middels een mail naar het secretariaat (secr.amicitia1893@gmail.com).

Het menu blijft nog even een verrassing, maar geef hieronder vooral je dieetrestricties door.

De kosten bedragen €20,- euro p.p. excl. drankjes.

LET OP: Er is capaciteit voor maximaal 35 personen. VOL=VOL (Familie van helpende jeugdleden krijgt voorrang als de capaciteit ontoereikend mocht blijken.)

Inschrijven aub voor 30 november.

Jeugddag 2022

Jeugddag 2022

Zaterdag 29 november ging een aantal jeugdleden en de begeleiding schieten in Vossenack in de Duitse Eiffel.
Ruben, Hiddo, Valery, Salomon, Viggo, Tibbe en Kaimei liepen samen met hun begeleiders Richard, Raymond, Ruud, Jeroen en Harry het prachtige en intensieve parcours dat was aangelegd in de hellingbossen. Na het eerste deel genoten we van de broodjes en konden we beginnen aan het tweede deel van de 24 prachtige doelen.
Bij thuiskomst hadden enkele ouders gezorgd voor gedekte tafels en een heerlijke chinese maaltijd!

Binnenkort zijn op de site ook meer foto’s te zien van deze prachtige geslaagde Jeugddag!

 

Clubfeest 2022

Op 25 september vond weer het jaarlijks clubfeest plaats.
De middag begon met een combinatie-wedstrijd: in het bos stonden 8 3D doelen opgesteld, en op het eigen terrein eveneens 8 Veld en Jacht doelen.

Jo Warnier scoorde het best bij de vizier-schutters, en Paul Jacob kon de trofee van de schutters zonder vizier in zijn prijzenkast bijplaatsen.

Na de wedstrijd hebben we genoten van een heerlijke BBQ.

Deze hele dag werd mede mogelijk gemaakt door de inspanningen van de leden die op zaterdag deelnamen aan de Grote Poets. Bedankt daarvoor!

John Schillings overleden

Op 20 mei j.l. is John Schillings overleden.
De afscheidsdienst waarin wij zijn heengaan gedenken en het leven vieren wordt gehouden op vrijdag 27 mei om 10:30 uur in Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32 Wittem.

Het zou fijn zijn als de leden in clubshirt het afscheid willen bijwonen.
Later op de dag begeleidt de familie John in besloten kring naar het crematorium.

Ook bestaat de gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen op donderdag 26 mei tussen 15:00 en 17:00 uur. John is thuis.

 

Peter Hameleers Winterkampioen 2021-2022

Tijdens de Ledenvergadering werd Peter Hameleers uitgeroepen tot Kampioen van de Wintercompetitie 2021-2022. Deze competitie ging dit jaar over slechts 15 ronden. Het werd een zeer spannende strijd die in de laatste ronde werd beslist.
Voor alle prijswinnaars, klik hier

NK Barebow Individueel

Zondag 9 februari 2020. De storm Ciara houdt Nederland in haar greep. Ondanks dat wordt geadviseerd de weg niet op te gaan is het gemoedelijk druk bij het NK Barebow in Horst. Wel is de wedstrijd ingekort, maar één kwalificatieronde van 30 pijlen, i.p.v. twee. Zo kan iedereen weer op tijd en veilig naar huis.

Ondanks de storm halen zowel Francis (8e) als Paul (7e) de kwalificatie, ondanks dat het niet zo soepel loopt als ze wensen. Pascal haalt de 29e plaats. Hij begint net warm te lopen, wie weet had hij met een tweede kwalificatieronde nog hoger kunnen eindigen.

Francis en Paul winnen beiden van hun tegenstanders en gaan door naar de kwartfinale.

Paul neemt het op tegen Ron de Haan (als 2e gekwalificeerd) die helaas te sterk bleek. Paul verliest met 6-2. Waarmee hij op een 5e plek eindigt.

Francis gaat door naar de halve finale waar hij het opneemt tegen favoriet Twan Cleven. Helaas verlies Francis  met 6-2. Ron de Haan verliest van Nico Schutte. In de strijd om het brons komt Francis nu Ron de Haan tegen, die  helaas net zijn vorm had teruggevonden. Francis verliest met 6-0, maar bereikt toch een respectabele 4e plek.
Nederlands Kampioen wordt Twan Cleven die in de finale wint van Nico Schutte.

Rayonkampioenschappen Individueel

Op zaterdag 1 februari werd in Beek de Rayonkampioenschappen geschoten. In de discipline Bare Bow deden Francis Beckers, Paul Jacob, Harry Nijssen en Ben Snijckers mee. Richard Hubers nam deel aan de discipline Instinctive Bow.

Na de eerste ronde stonden de schutters van Amicitia en goed voor. Na de pauze (sorry nee, we hebben geen soep…) volgde een tweede ronde.
Dan volgt het lange wachten: na anderhalf uur komen de uitslagen. (nee sorry, ook geen kroketten…) Francis, Paul en Harry plaatsten zich bij de eerste 8 schutters en begonnen aan de kwartfinales. Harry moest het opnemen tegen Francis die met 6-2 te sterk was. Ook Paul won met 6-2 van zijn tegenstander.

In de halve finale deed Paul het weer uitstekend door zijn opponent met 6-2 terug te wijzen. Francis redde het niet, en gaat een duel aan om het brons. In de finale blijkt topschutter Twan Cleven te sterk voor Paul: na een 2-2 stand zet Twan een tandje bij en wint de finale:

Paul, Twan en Francis, resp 2e, 1e en 3e

Bij de discipline Instinctive Bow deed Richard Hubers het uitstekend, en werd Rayonkampioen!

Zondag 2 februari namen de compoundschutters deel aan de Rayonkampioenschappen Compound. Liefst 6 schutters van Amicitia waren vertegenwoordigd bij de Alpenjagers in Sittard:

Compoundschutters van Amicitia 1893

De schutters hielden via Whatsapp iedereen op de hoogte van de spannende strijd die zich daar ontspon! Timmy Vuurstaek schopte het tot het zilver, Jo Warnier won het brons.

Timmy Vuurstaek 2e, Rayonkampioen John Starreveld, Jo Warnier 3e.