Handboogschutterij Cadier en Keer

3D Animal ronde Schiet Reglement

Bij calamiteiten kunt u bellen met

Eddy Vaessens 06-52395935

Alleen houten of aluminium pijlen zijn toegestaan, geen carbon of combinaties van aluminium en carbon.

Het is verboden op last van de gemeente Eijsden-Margraten om te roken in het bos. Ook het achterlaten van afval is verboden.
Houdt men zich niet aan deze regels, volgt diskwalificatie!!

Het afbreken van takken en dergelijke is niet toegestaan.
Range-finders en verrekijkers zijn niet toegestaan

Honden zijn toegelaten, mits aangelijnd

Tijdens het schieten dient men 180 graden achter de plok te staan en deze minstens met een lichaamsdeel aan te raken. Volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar schieten vanaf blauwe plok, Aspiranten tot en met 12 jaar schieten van de gele plok.

Indien men de plok voorbij heeft gelopen is de schietbeurt voorbij. Dat wil ook zeggen dat men nooit van te voren naar het doel mag gaan kijken.

Tijdens het pijlen zoeken is het verplicht uw groepsgenoten hiermee te helpen. Om veiligheidsredenen is het verplicht, dat tijdens het pijlen zoeken, er een persoon bij het doel  blijft staan.

Indien er langer dan twee minuten naar pijlen is gezocht en de volgende groep staat te wachten, dient men onmiddellijk het zoeken te staken. Na de wedstrijd kan men ook nog zoeken.

Gevonden pijlen van andere schutters worden verplicht ingeleverd bij het secretariaat of rustpost. Gebroken pijlen of delen daarvan mogen niet in het bos achterblijven!

Wandelaars en mountainbikers worden met respect behandeld en hebben ten alle tijden voorrang op de paden.