HBS Amicitia 1893

Handboogschutterij Cadier en Keer

Barebow Team Amicitia Bondskampioen 23-24

Op een zeer buiige zondag, 24 maart, heeft ons barebowteam  bestaande uit Jo Warnier, Ben Snijckers, Francis Beckers en Paul Jacob, opnieuw geschiedenis geschreven! Met pijl en boog in de hand hebben ze de concurrentie omver geschoten en zijn ze voor de derde keer op rij gekroond tot bondskampioen. Vanaf het allereerste begin domineerden ze het veld, met een fenomenale prestatie in de voorrondes die hen als eerste plaatste voor de finale.

In die adembenemende eindstrijd lieten ze zien waarom ze onverslaanbaar zijn. Eerst veegden ze de vloer aan met ‘de Stagiaires’ van HBS Sint Sebastiaan (6-0), waarna ze met vastberadenheid en scherpe precisie de confrontatie aangingen met het barebowteam van Artemis Lelystad in de finale. Ondanks een kleine hapering waarbij ze een setje moesten afstaan, was de overwinning nooit echt in gevaar.

Met een glorieuze 6-2 triomf brachten ze de kampioensbeker mee naar huis, waar ze vol trots een nieuwe (bitterballen)schaal aan hun collectie toevoegen.

 

 

Bondskampioenschap 2024 Individueel.

Zondag 17 maart werd het Bondskampioenschap Individueel geschoten. In de Klasse 1 behaalde Francis Beckers  een podiumplaats als nummer 3!

Paul Jacob behaalde een keurige 4e plaats en Ben Snijckers een 9e plaats.

Rayonkampioenschap Teams

Zaterdag 3 februari is ons Barebow team voor de vierde keer op rij Rayon Kampioen geworden. Deze keer vertegenwoordigd door Francis Beckers, Jo Warnier en Paul Jacob.

Ben Snijckers was, na het behalen van zijn Rayon Kampioenschap individueel, de accu aan het opladen in Spanje.

Zondag 24 maart gaan zij met hun vieren naar Landsmeer om daar hun landstitel te verdedigen.

Rayon-kampioenschappen in Reuver

Zaterdag 27 februari werd het rayon kampioenschap barebow gehouden bij ‘de Grensschutters’ in Reuver.

Amicitia was dit jaar goed vertegenwoordigd in de Ereklasse met Francis Beckers, Ben Snijckers, Jo Warnier, Peter Hameleers en Paul Jacob. In de 2e klasse met Hans Rooden.

Na de kwalificatieronde, waarin iedereen zich plaatste, was het tijd voor de knock-out finales. Francis stond tegenover Reno Vrijman (Willem Tell 1885) en versloeg deze met 6-0. Peter stond tegenover Paul, dit werd 1-7 

Jo en Ben stonden tegenover elkaar in de spannendste match van de dag, die na een stand van 5-5 beslist moest worden door een shoot-off. Ben schoot hier een punt meer dan Jo, waardoor hij doorging naar de halve finale.

In de ene halve finale was het Paul die won van Will vd Coelen (De Schutroe) met een mooie 6-0.

De andere halve finale ging tussen Ben en Francis. Ben die steeds meer “op stoom” begon te komen won deze set met 6-4!

De finale zou dus gaan tussen Paul en Ben, Amicitia was dus sowieso verzekerd van de eerste en tweede plek!

Voor het brons liet Francis nogmaals zijn kunsten zien tegen Will en won die partij, waardoor hij derde werd. Het was duidelijk dat Amicitia vandaag de eerste, tweede en derde plaats ging innemen.

In de finale was Ben onstuitbaar, hij schoot zelfs een prachtige 30 op een moment dat Paul dacht dat hij met 28 punten die set zou hebben.

Ben won de finale met 6-2 en was de terechte winnaar.

In de tweede klasse behaalde Hans een mooie 5e plek. Een prachtig resultaat, zeker gezien het feit dat dat dit voor hem het eerste kampioenschap was.

 

Toevals Treffer Toernooi 2024

Op zondag 7 januari werd het Toevals Treffer Toernooi gehouden.  Op deze eerste zondag van het nieuwe jaar werd door voorzitter Harry Nijssen een welkomstwoord en nieuwjaarswens uitgesproken. Organisatoren Paul Jacob en Francis Beckers hadden weer een nieuw blazoen bedacht waarop werd geschoten.

Het werd een gezellige middag waar werd genoten van elkaars gezelschap en natuurlijk vlaai, wafels en broodjes. Izabella Daemen werd uiteindelijk uitgeroepen tot de meest gelukkige schutter en kreeg de Toevals Treffer Trofee uitgereikt.

Haas en Konijn Kerstdiner 2023

Op 16 december vindt het Kerstdiner weer plaats in Restaurant Amicitia. Het diner wordt voor u klaargemaakt en geserveerd door de jongeren van Amicitia!
Ouders, opa en oma zijn natuurlijk ook welkom. Maar geef je wel snel op, want het aantal plaatsen is beperkt. De aanmeldingslijst hangt op het bord in het lokaal.

De Wintercompetitie 2023-2024 ging van start!

19 oktober is de Wintercompetitie van start gegaan. De opzet van de puntentelling is geheel vernieuwd.
Er zijn geen onderlinge duels meer, uitsluitend scoren om je eigen gemiddelde te verbeteren.
Je kunt een maximale score van 300 punten behalen. Bij het toekennen van de punten voor het klassement wordt uitgegaan van je reeds behaalde scores en het potentieel aan punten dat je kunt schieten bóven je norm.  We hopen op deze wijze de competitie meer uitdagend en spannender te maken!

Op 28 oktober Jeugddag

Op 28 oktober gaan we weer met de jeugd van Amicitia een mooie dag beleven met activiteiten op de club, maar ook buitenshuis!
Geef je op bij de secretaris en doe mee! We beginnen om 10:00 uur en denken rond 17:00 uur klaar te zijn.